Houten meubels

Je wilt misschien veranderen van interieur of je hebt net een nieuw huis en bent op zoek naar nieuwe meubels. Er zijn verschillende woonstijlen. Denk aan een romatische woonstijl, een eenvoudig en robuuste stijl, een klassieke woonstijl of industrieel en basic. Welke woonstijl ook bij je past, houten meubels vormen in elke woonstijl een mooie basis.

Hout als basis

De basis van waaruit vroeger, meer dan duizenden jaren geleden, meubels werden gemaakt is hout. Hout is een natuurproduct, is tijdloos en kent vele voordelen. Er zijn veel verschillende soorten houten meubels te verkrijgen. Elke soort zorgt voor een bepaalde uitstraling. Zo zorgt steigerhout voor een wat stoerdere look en kersenhout voor een wat meer luxere look.  

Welke voordelen hebben houten meubels?

  • We hebben het al even aan gehaald maar hout is een natuurproduct. Het zorgt voor een aardse uitstraling en aards gevoel. Houten meubels hebben vaak geen versieringen nodig en staan stevig in je interieur.
  • Hout is goed te bewerken en daardoor onderhoudsvriendelijk. Mocht je willen veranderen van kleur, dan schuur je je houten meubels op en geef je ze een ander kleurtje. En heb je per ongeluk een kring of vlek op je houten tafel, schuur de tafel lichtjes op en hij kan er weer tegen.
  • Hout heeft de eigenschap dat het stevig is. Kies je dus voor houten meubels en heb je kinderen, dan zit je wel goed.
  • Je kunt kiezen voor op maat gemaakte houtenmeubels maar ook voor kant en klare houten meubels. Je bepaalt dus zelf het prijskaartje dat je er aan wilt hangen.

Onderhoud

Houten meubels moet je niet te vaak schoonmaken. Heb je een vochtplek op je houten meubel zitten, maak deze dan gelijk met een droge doek schoon. Ook kun je er voor kiezen om je houten meubels te behandelen met speciale olie of was.