Aanmaakhout

Er zijn verschillende soorten aanmaakhout verkrijgbaar. Of u nu uw houtkachel, open haard, vuurkorf of uw barbecue zou willen voorzien van de juiste soort, dan heeft u een ruime keuze. Aanmaakhout is een echte brandstof voor al deze vuurbronnen en het is eigenlijk onmisbaar voor een goede basis. Als het aanmaakhout goed brandt in uw kachel, kunt u grotere stukken toevoegen.

Verschillende soorten aanmaakhout

Voor alle verschillende vuurbronnen kunt u gebruik maken van diverse soorten aanmaakhout. Wat dacht u van briketten bijvoorbeeld? Deze worden vaak gebruikt voor het aanmaken van de barbecue. Pallets kunnen bijvoorbeeld ook zodanig verkleind worden dat het gebruikt kan worden als aanmaakhout. Als u zelf aanmaakhout heeft, controleert u dan goed dat er geen rotte stukken aanwezig zijn. Dit neemt namelijk te veel vocht op.

Papier en karton

U kunt uw kleinere stukken aanmaakhout ook bij het aanmaken van kachels, open haarden en vuurkorven ook laten branden samen met papier zoals kranten en grotere stukken karton van bijvoorbeeld dozen of verpakkingen. Papier en karton verbranden snel en efficiënt.

Een goed vuur maken

Als u een goed vuur wil maken in uw kachel of open haard kunt u het beste enkele stukken klein aanmaakhout op de bodem leggen. Daarbij kunt u papier of briketten gebruiken om de boel in vuur en vlam te zetten. Voor iedere kachel en open haard is de luchttoevoer anders, dus u zult misschien in enkele keren moeten uitproberen welke manier voor uw kachel of open haard het meest geschikt is.